"Sporda Çocuk Koruma Programı" Devam Ediyor...

Üniversitemiz ile Fenerbahçe Spor Kulübü arasında yapılan ‘’Sporda Çocuk Koruma Programı’’ hakkında sunumlar yapıldı.

Marmara Üniversitesi Beden Eğitimi Spor Yüksek Okulu ile Fenerbahçe Spor Kulübü  arasında sağlanan bilimsel işbirliği kapsamında Fenerbahçe Dereağzı Lefter Küçükandonyadis Tesisleri’nde bulunan Futbol Evi’nde Fenerbahçe kulübü altyapı antrenörlerine “Sporda Çocuk Koruma Eğitim Programı” hakkında sunumlar gerçekleştirildi.

Antrenörlerin öncelikle sporcularının temel değişimlerini tanımaları, çocuk istismarının ve çocuk korumanın ne olduğunun kavramaları ve sporda güvenliğin ve iyi oluşun sağlanması için uygulamalar yapabilmeleri amacıyla hazırlanan “Sporda Çocuk Koruma Eğitim Programı”, Marmara Üniversitesi BESYO’da görevli konusunda uzman eğitimciler tarafından detaylı bir şekilde teknik ve idari personel ile paylaşıldı.

1 ay sürecek olan eğitim programının sonunda, altyapı antrenörlerine sertifika verilecek.

“Sporda Çocuk Koruma Eğitim Programı” şu 3 bölümden oluşmaktadır:

1. Bölüm         : Çocukluk ve Ergenlik Dönemlerine Genel Bakış

Dersler         : Çocuğun ve Ergenin Temel değişimleri