Tarihçe

Köklü bir geçmişi olan Marmara Üniversitesi’nin bünyesindeki Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu’nun temeli; Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı olarak 1967 yılında kurulan ve spor yüksek öğrenimi veren İstanbul Atatürk Yüksek Öğretmen Okulu Beden Eğitimi Bölümü ile Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı 1975 yılında kurulan Anadoluhisarı Gençlik ve Spor Akademisi olmak üzere iki kuruma dayanmaktadır. Yüksekokulumuzun temelini oluşturan bu iki kurum, 1982 yılındaki 41 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ve 2809 Sayılı Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı Kanunu'nun 14. maddesi ile Beden Eğitimi ve Spor Bölümü olarak Marmara Üniversitesi Göztepe yerleşkesindeki Atatürk Eğitim Fakültesi bünyesinde yer almıştır. Anadoluhisarı yerleşkesinde bulunan bu bölüm, 03.07.1992 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan 3837  Sayılı Kanun ile Rektörlüğe bağlı olarak kurulan Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu ile birleştirilerek üç bölümlü Fakülte yetkilerine sahip, dört yıllık lisans eğitimi veren spor Yüksekokulu haline gelmiştir.

M.Ü. BESYO, köklü geçmişinde vermiş olduğu birçok değerli mezunları, yetiştirdiği öğrencileri, aynı zamanda milli takımlarda da antrenörlük ve eğitim hizmeti veren uzman öğretim elemanları ile ülkemizin her zaman lider eğitim kurumu olmuştur. BESYO, Türk spor kamuoyuna bugüne kadar aralarında dünya ve olimpiyat şampiyonlarının bulunduğu 8000’nin üzerinde öğrenci yetiştirmiştir.

Yüksekokulumuz; Resmi Gazete’nin 08/04/2016 tarihli ve 29678 sayılı nüshasında yayımlanan “2016/8562 Bazı Yükseköğretim Kurumlarına Bağlı Olarak Fakülte, Enstitü ve Yüksekokulların Kurulması, Kapatılması ve Adlarının Değiştirilmesi Hakkında Karar” ile kapatılarak Spor Bilimleri Fakültesi’nin kurulması sağlanmıştır.

Bu sayfa Spor Bilimleri Fakültesi tarafından en son 11.04.2020 22:51:16 tarihinde güncellenmiştir.