12. Özel Sporcular Atletizm Şenlikleri Spor Bilimleri Fakültesi Ev Sahipliğinde Yapıldı

Üsküdar Belediyesi tarafından Üniversitemiz Spor Bilimleri Fakültesi Stadyumunda düzenlenen ve artık bir gelen Özel Sporcular Atletizm Şenlikleri ilk kez uluslararası katılımla 12'ncisi düzenlendi.

Otellerinden otobüslerle getirilen sporcular saha içine alınırken izleyiciler de tribünleri tıklım tıklım doldurdu. Toplam 2100 özel sporcunun katıldığı etkinliğe, Romanya, Bosna, Kıbrıs, Bulgaristan ve Filistin’den gelen sporcuların yanı sıra, yurt içinden 27 ilden, İstanbul içinden de 39 ilçeden katılım oldu. Okulların kortejlerinin geçiş töreninden sonra kürsüye çıkan Üsküdar Belediye Başkanı Hadi Türkmen, etkinliğe destek veren tüm kurumlara teşekkürlerini belirtti. Özel Sporcular Şenliklerinin bir kez daha Marmara Üniversitesi Anadoluhisarı Yerleşkesinde yapmalarına verdikleri destek için üniversite ve Spor Bilimleri Fakültesi yönetimine teşekkür etti.

Daha sonra kürsüye çıkan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız Fatma Betül SAYAN KAYA, "Sizler dünyanın barış güvercinlerisiniz, hepinizi sevgiyle kucaklıyorum," diyerek tribünleri selamladı.

Törende kısa bir konuşma yapan Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Salih PINAR, böylesine özel bir etkinliğe ev sahipliği yapmanın kendileri için hem bir görev hem de bir kıvanç kaynağı olduğunu söyledi.

Gençlik Spor İl Müdürü Cemil BOZ, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk YELKENCİ, Üsküdar İlçe Milli Eğitim Müdürü Sinan AYDIN, Petrol İş Sendikası Genel Başkanı Ali Ufuk YAŞAR, eski milli futbolcularımızdan Ogün TEMİZKANOĞLU, Hami MANDIRALI ve Cüneyt TANMAN da bu özel etkinlikte yer alarak özel sporcularımızla kucaklaştı.