2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı Birinci Sınıf Öğrencilerine Duyuru..!

1.   Okul numaraları ek listede isimlerin önünde yer alan 305 ile başlayan numaralardır.

2.   ŞİFRE ALMA:  https://bys.marmara.edu.tr adresine girip şifre alınacak. Açılan sayfada İlk şifremi oluştur kısmını tıkla. 2. Açılan sayfada kullanıcı türü öğrenci ve diğer bilgileri girerek şifre oluştur kısmını tıkla. Sistem (örnek) o305216001 şeklinde kullanıcı adı ve içinde en az 1 harf, rakam ve (*,?,! ) gibi özel işaretler olan en az 8 karakterden oluşan şifre verecek. Sonra giriş sayfasına gitmek için tıklayıp, sistemin verdiği kullanıcı adı ve şifreyi girerek sisteme girip, şifreyi sizin kolayca aklınızda tutabileceğiniz yeni bir şifre ile değiştirmeniz gerekmektedir. Sisteme girdikten sonra ilk yapacağınız işlerden biri vesikalık bir fotoğrafınızı sisteme yüklemeniz olacaktır. Sonra okul bitinceye kadar bu kullanıcı adı ve şifrenizi kullanacaksınız. Eğer herhangi bir sebeple şifrenizi unutursanız Öğrenci işleri bürosundan şifrenizi sıfırlatmanız ve tekrar şifre almanız gerekmektedir.

3.  OTOMASYONDAN DERS SEÇME: 07 - 21 EYLÜL 2016 tarihleri arasında https://bys.marmara.edu.tr adresine girip, yeni aldığınız kullanıcı adı ve şifre ile sisteme girip ders seçmeniz gerekmektedir. Burada açılan bütün dersleri seçmek zorundasınız. Ancak çift anadal yapmak gibi bir hedefiniz yoksa 1. sınıf güz döneminden istediğiniz kadar ders alma hakkına sahipsiniz. Ancak bu dersleri ileri sınıflarda alttan olarak alırsınız. 1. sınıftan 2. sınıfa geçerken 2.sınıftan ders alabilmeniz için 1. sınıfta almış olduğunuz bütün derslerin ortalamasının (GANO) en az 1,80 olması gerekmektedir. Bu tutmuyorsa 1. sınıf güz ya da bahar döneminin ortalamasının (YANO) en az 2,00 olması gerekmektedir. Hiç biri tutmuyorsa üsten ders alamaz ve alttan başarısız ya da almadığınız dersler ile isterseniz ortalama yükseltmek için vermiş olduğunuz derslerden ortalaması “DD” ve “DC” olan dersleri tekrar alabilirsiniz. 1. sınıf sonunda ortalamanız (GANO) 3,00 ve üzeri ise 2. sınıf derslerinin yanında isterseniz 3. sınıftan da en fazla 3 ders alma hakkınız bulunmaktadır.

Açılan derslerden seçtiklerinizi sayfanın altında yer alan seçilen derslere gönder butonuna basarak ekrana seçtiğiniz dersler gelecektir.

Bu sayfanın altında danışmana gönder butonunu göreceksiniz ve buna basarak seçtiğiniz dersler danışmanınızın önüne düşecek. Buradan danışmanınıza mesajda gönderebilirsiniz. Danışmanda kesin kaydınızı yaptığı zaman seçmiş olduğunuz dersler transkriptinize yansıyacaktır. Bu aşamada ders kaydınızın yapılıp yapılmadığını takip etmek zorundasınız. Kesinlikle Transkriptinizi kontrol ederek kesin kaydınız olmuş mu ya da eksik/fazla ders olup olmadığına bakınız. Ders kayıtları bitmeden bu işlemleri gerçekleştirmeye özen gösteriniz. Kesin ders kaydınız yapılmış ve almak istediğiniz ya da sildirmek istediğiniz bir ders var ise ayrıca seçmeli dersinizi (Fakülte Seçimlik Ders gibi.) isterseniz değiştirebilirsiniz.

4.  2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı 1. sınıf öğrencileri ve öğrenci numaraları;

  • Antrenörlük Eğitimi Bölümü öğrenci numaralarına ulaşmak için tıklayınız.
  • Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü öğrenci numaralarına ulaşmak için tıklayınız.
  • Spor Yöneticiliği Bölümü öğrenci numaralarına ulaşmak için tıklayınız.

Bunun dışında gerek ders kaydı gerekse okul ile ilgili bilgileri öğrenci işleri bürosu ve danışmanınızdan alabilirsiniz.

Eğitim öğretim hayatınızda başarılar dileriz.

 

MARMARA ÜNİVERSİTESİ

Spor Bilimleri Fakültesi Dekanlığı

HIZLI ERİŞİM