FIBA Avrupa Başkanı Turgay DEMİREL Konuğumuz Oldu...

1992-2015 yılları arasında tam 23 yıl Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanlığını yapan, Galatasaray’ın ve Milli Takımın eski basketbolcusu, halen FIBA Avrupa Başkanlığı görevini sürdüren Turgay Demirel, Spor Bilimleri Fakültesi’nde öğrenci ve öğretim görevlilerimizin de yer aldığı söyleşiye katıldı. Spor Yöneticiliği Bölümü Başkanı Prof. Dr. Turgay Biçer’in davetiyle Fakültemize gelen Turgay Demirel, burada olmaktan son derece mutlu olduğunu belirtti. Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı olma sürecini, Türkiye’de sporun yerini ve Basketbol Federasyonun içinde bulunduğu idari ve mali şartların yıllar içindeki değişimini, Türkiye’de düzenlenen 2001 Avrupa Basketbol Şampiyonası ve 2010 Dünya Basketbol Şampiyonasının hazırlanma, planlama, başvuru ve organizasyonların gerçekleşmesi aşamalarını, karşılan sorunlar ve bu sorunları nasıl çözdüklerini anlatan Demirel, öğrencilerimizden gelen sorulara da içtenlikle cevapladı. Söyleşinin sonunda kendisine çiçek takdim edilen Turgay Demirel ile hatıra fotoğrafları çekildi.