Marmara Üniversiteli Sporcular Türkiye’nin Gururu Oldu

İspanya’nın Guadalajara kentinde düzenlenen 54. Avrupa Karate Şampiyonası finallerinde Türkiye, 3 altın, 4 gümüş ve 4 bronz olmak üzere toplam 11 madalya aldı. Madalya alan sporcularımızın yetişmesinde Marmara Üniversitesi’nin rolü dikkat çekti.

Spor Bilimleri Fakültemiz mezunu, eski Avrupa ve Dünya şampiyonu Yıldız Aras ile aynı fakülte mezunu ve yüksek lisans öğrencisi Meltem Hocaoğlu’nun da içinde bulunduğu Kadın Kumite Milli Takımı, Avrupa ikincisi olarak gümüş madalyaya hak kazandı. Meltem Hocaoğlu, takım kumite kategorisi yanı sıra, bireysel kumite kategorisinde Avrupa üçüncüsü olarak da bronz madalya kazandı. Mezunlarımızdan, milli sporcu Ali Sofuoğlu bireysel kategoride ve takım olarak mücadele ettiği kata kategorisinde birer gümüş madalya kazandı.

Spor Bilimleri Fakültesi öğrencimiz Alparslan Yamanoğlu’nun da yer aldığı Erkek Kumite Milli Takımımız ise Avrupa şampiyonu olarak büyük bir başarı elde etti.

Bu uluslararası başarıların kazanılmasında Karate Milli Takım antrenörlerinden, Marmara Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi mezunu;

Haldun Alagaş (eski Avrupa ve Dünya Şampiyonu),

Zeynel Çelik (eski Avrupa ve Dünya Şampiyonu),

İsmail Hakkı Şen (eski Avrupa üçüncüsü),

Levent Aydemir (eski Avrupa ve Dünya üçüncüsü),

Metin Sofuoğlu (eski Avrupa üçüncüsü)’nun büyük emeği bulunuyor.

Marmara Üniversitesi ailesi olarak ülkemize bu gururu yaşatan tüm antrenör ve sporcularımızı tebrik ediyoruz.