Spor Kültürünün Oluşmasında Yerel Yönetimlerin Rolü ve Sporun T'si Paneli Yapıldı

Spor Bilimleri Fakültesi tarafından düzenlenen “Spor Kültürün Oluşmasında Yerel Yönetimlerin Rolü ve Sporun T'si “ paneli Fakülte Konferans Salonu’nda yapıldı.

İstanbul Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cemil BOZ ve Başakşehir Belediyesi Gençlik ve Spor İşleri Müdürü Selim ÇELEBİ'nin panelist olarak katıldığı panelde, Türk sporunun gelişiminde tesisleşmenin önemi, bu konuda gerek merkezi idarenin gerekse yerel yönetimlerin yaptıkları çalışmalar anlatılırken, karşılaşılan bürokratik, ekonomik ve psikolojik sorunlarla uğraşma ve bu sorunları çözme yöntemleri anlatıldı. Marmara Üniversite Spor Bilimleri Fakültesi mezunu olan Cemil BOZ ve Selim ÇELEBİ, tesisleşmekten daha önemli olan eksikliğin, nitelikli iş gücü olduğunu, bu açığında şu an kendilerini dinleyen öğrenci arkadaşların kendilerini çok iyi yetiştirip sektörde çalışmalarıyla çözüleceğini anlattılar.

Panelistlere geldikleri ve değerli tecrübelerini aynı sırada okudukları öğrenci arkadaşlarıyla paylaştıkları için kendilerine teşekkür eden Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Veysel KÜÇÜK, sadece sportif anlamda değil, yöneticilik anlamında da Fakülte olarak öncülük etmeye devam edeceklerini söyledi.

Tören sonunda konuşmacılara günün anısına plaket ve çiçek verildi. Tören toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.