FIEP 13. AVRUPA &29. DÜNYA KONGRESİ SPOR BİLİMLERİ FAKÜLTESİNDE BAŞLADI.

1923 yılında kurulan dünyanın en köklü Beden Eğitimi ve Spor Organizasyonlarından biri olan Fédération Internationale d'Education Physique - FIEP 13. Avrupa & 29. Dünya Kongresi Spor Bilimleri Fakültesi'nim ev sahipliğinde başladı.

Marmara Üniversitesi ve Hacettepe Üniversitesi işbirliğinde düzenlenen kongre 26-29 Eylül tarihleri arasında Spor Bilimleri Fakültesi bünyesinde yapılıyor. 24'ü yurt içi ve 101'i yurt dışından olmak üzere toplam 125 katılımcının olduğu kongrenin açılış töreni 26 Eylül 2018 tarihinde fakültenin konferans salonunda yapıldı. 20 farklı ülkeden bilim insanın katıldığı kongrede, 8'i davetli olmak üzere yaklaşık 90 konuşmacı yer alıyor. 4 paralel oturum, 6 atölye çalışmasının da yer aldığı kongrenin açılış konuşmasını yapan Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Salih Pınar, böyle bir kongreye ev sahipliği yaptıkları için mutlu olduklarını ve başarılı bir kongre dileklerini katılımcılarla paylaştı.