Fakültemizden Erasmus+ KA220-YOU Projesi Ortaklığı

Türkiye Ulusal Ajansının desteği ve Türkiye Milli Paralimpik Komitesi öncülüğünde Erasmus+ KA220-YOU kapsamında yürütülen "Unclusive Resilience: Creating Enviromental Sustainability and Disaster Resilience Through Paralylimpic Sports" başlıklı projeye Marmara Üniversitesi olarak ortak olunmuştur.

Söz konusu projede Spor Bilimleri Fakültesi'nde öğretim üyesi olan Doç. Dr. Gözde Ersöz, Doç. Dr. Arif Çetin  ve Doç. Dr. Eser Ağgön görev almıştır.

Projenin tanıtım toplantısı 23-25 Şubat 2024 tarihleri arasında The Marmara Pera Oteli'nde gerçekleştirilmiştir.

Proje kapsamında yapılacak çalışmalarda, engelli gençler ve paralimpik sporcular başta olmak üzere gençler, gençlik çalışanları, antrenörler, eğitmenler ve çevresel sürdürülebilirlik ile afetlere karşı dayanıklılık konularında faaliyet gösteren kurumlar arasındaki iş birliğinin gelişmesi ve gençlik alanında özgün çalışmaların ortaya koyulması hedeflennektedir.

Türkiye, İtalya, Fransa, Ukrayna ve Arnavutluk'tan 7 ortağın katılımıyla yapılan projeye, Türkiye'den Marmara Üniversitesi ve Haydi Yapalım Derneği (Let's Do It Türkiye), Fransa'dan Station de Jeunesse, Arnavutluk'tan Fondacioni Yeşilay, İtalya'dan Eco Intercultura South ve Ukrayna'dan NGO-Non Formal Education for Youth dahil olmuştur.

Erasmus1.jpeg (623 KB)Erasmus2.jpeg (272 KB)