19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Mesajı

Ulusumuzun kurtuluş mücadelesinin başladığı gün olan 19 Mayıs 1919'un 97. yıl dönümünü gurur ve coşkuyla kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz.

Tarihimizin dönüm noktalarından biri olan, kurtuluş ve bağımsızlık meşalesinin yakıldığı bu günde Cumhuriyetin geleceğini gençlerde gören Atatürk, 'Ey yükselen yeni nesil! İstikbal sizindir. Cumhuriyeti biz kurduk, onu devam ettirecek sizlersiniz' diyerek gençlere duyduğu güven ve sevginin ne kadar büyük olduğu göstermiş ve Cumhuriyeti onlara emanet etmiştir.

Bu duygu ve düşüncelerimle başta geleceğimizin teminatı olan sevgili gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını kutluyor, Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile tüm şehit ve ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.

Prof. Dr. Salih PINAR

M.Ü. Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı