2021 Özel Yetenek Giriş Sınavı Başvurusu Hakkında

Kılavuz

Marmara Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi 2021 Özel Yetenek Giriş Sınavı Kılavuzuna ulaşmak için tıklayınız.

DUYURU - 20 Ağustos 2021

Sınava gelen adayların HES kodu ibraz etmeleri zorunludur.

Başvuru Kısa Açıklama

Başvuru yapacak olan tüm adaylar,  kılavuzda yer alan genel başvuru koşullarının yanı sıra, bölümlere göre belirtilen tüm başvuru kabul şartlarını yerine getirdikleri takdirde Özel Yetenek Giriş Sınavına başvuru yapabileceklerdir.

Genel Başvuru Koşulları

Tüm adayların bu koşulları sağlaması gerekmektedir (Bakınız. Kılavuz 4-5 ve 6. Sayfalar).

Önemli Tarihler

09 - 13 Ağustos 2021

Özel Yetenek Sınavı Başvuru - Ön Kayıt - Sisteme Evrak Yükleme

14 - 18 Ağustos 2021

Evrakların İncelenmesi - Sporcu Deneyim Puanı Değerlendirmesi

19 Ağustos 2021

Özel Yetenek Giriş Sınavına Girecek Aday Öğrenci Listelerinin İlanı

21 - 23 Ağustos 2021

Özel Yetenek Giriş Sınavı (Atletizm)

Çevrimiçi (Online) Başvuru Sistemi Kayıt İşlemleri

Başvuru sayfasına kayıt olmak Özel Yetenek Giriş Sınavına girme hakkı elde ettiğiniz anlamına gelmemektedir.

Çevrimiçi sisteme ilk kayıt oluşturan adayların SMS ve E-postalarını kontrol ederek, evrak yükleme işlemi aşamasına geçerek ilerlemeleri gerekmektedir.

Sisteme daha önceden kaydı olan adayların, başvuru sistemine giriş yaparak evrak yükleme işlemi yaparak ilerlemeleri gerekmektedir.

Çevrimiçi (Online) Başvuru Sistemine Yüklenecek Dijital Evraklar

Eksik evrak yükleyen adayların başvuruları geçersiz sayılacaktır (Bakınız. Kılavuz 7 ile 10. Sayfalar).

Önemli Bilgiler

• Sınava gelen adayların HES kodu ibraz etmeleri zorunludur.
  • Vesikalık Fotoğrafı (Adayın son bir ay içinde çekilmiş vesikalık fotoğrafı) başvuru sayfasına dijital olarak yüklenmeyen adayların başvuru geçersiz sayılacaktır.
  • Engelli Sağlık Kurulu Raporu (kılavuzda sayfa 49)
  • Adayın sağlıklı olması [Adayların ön başvuruda resmi sağlık kuruluşu hekiminden “spor sınavlarına (“spor dalı”, “spor sınavı”, “fiziki etkinlik”, “yetenek sınavı”, “spor müsabakası”, “atletizm”, “spor yarışması” ifadelerinden biri) girmesinde sağlık yönünden bir sakınca yoktur ” ifadesini içeren bir sağlık raporunu getirmeleri zorunludur].
  • İki bölüme birden başvuran adayların, gerekli tüm belgeleri, 9 – 13 Ağustos 2021 tarihleri arasında her iki bölüm için de ayrı ayrı yüklemesi gerekmektedir.
  • Ön kayıt esnasında sisteme yüklenen belgelerin, kesin kayıt esnasında aslı istenir. Bu belgelerin asıllarını getirmeyen adayların kesin kaydı yapılmayacağı gibi, belgelerle ilgili tutarsızlık veya sahtelik olması durumunda adayların haklarında kanuni işlem yapılır.
  • E-Devletten alınmış belgeler (lise diploması hariç) kayıt esnasında kabul edilir.
  • Kayıt esnasında, 18 yaşını doldurmamış adaylar kılavuzda sayfa 13’de belirtilen koşulları yerine getirmedikleri takdirde kayıtları yapılmaz.
  • Milli sporcuların spor dalında Türkiye’de milli sporcu olduklarını gösteren ve ilgili kurumca (Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğü, futbol spor dalı için Türkiye Futbol Federasyonu, e-Devlet) 13 Haziran 2020 tarih ve 31154 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanan Milli Sporcu Belgesi Verilmesi Hakkında Yönetmelik uyarınca verilen belgenin aslı ya da noter onaylı sureti.