2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı Yeni Kayıt Yaptıran Öğrencilerimizin Dikkatine

***2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı Güz döneminde Fakültemizde öğrenime başlayacak öğrenciler öncelikle “bys.marmara.edu.tr” den şifre oluşturmaları gerekmektedir. “bys.marmara.edu.tr” ye girdikten sonra ilk şifre oluşturmayı tıklayıp, açılan sayfada 4 bilgiyi doldurup şifre oluştur dedikten sonra size küçük o harfi ve okul numaranızdan oluşan kullanıcı adı ve geçici şifre gelecektir. Gelen kullanıcı adı ve şifre ile giriş yapıp, daha sonra işlem sırasında kullanmak istediğiniz yeni şifreyi oluşturmanız gerekmektedir. Şifre en az 8 haneli olup içerisinde en az 1 adet rakam, harf ve (*,?,/) gibi özel işaretler bulunması istenmektedir.

***Kullanıcı Adı ve Şifreyi oluşturan öğrencilerimiz BYS ye girip Vesikalık fotoğraf yüklemeleri gerekmektedir.

***Akademik Takvime göre 26 Eylül 2022 tarihinde ders kayıtları başlamaktadır. Ders kayıtlanma işlemlerinden giriş yaparak açılan derslerden sayfada görünen müfredatta 1. yarıyılda yer alan bütün dersleri alabilirsiniz. (Antrenörlük Bölümü:10, Öğretmenlik Bölümü:9, Spor Yöneticiliği:8)

***Fakülte seçimlik ders 4 yıl (8 yarıyıl) alınabilen bir ders olup, istediğiniz dönemde alabilirsiniz. Ancak ÇAP/YAP yapmak isteyenler 1. sınıf ve 2. sınıf sonunda başvuru yapabildikleri için öncesinde bu dersi almanız  gerekmektedir.

*** Yeni kayıt olan öğrencilerden daha önce lisans bitiren ya da okulunu yarıda bırakan öğrenciler varsa daha önce almış olduğu dersleri gösteren transkriptlerini dilekçe ile okula vererek bu derslerden muaf olabilirler. Dilekçenin en geç 23.09.2022 tarihine kadar verilmesi gerekmektedir.

***Ders seçimi yaptıktan sonra sayfanın altında danışmana gönder butonu ile seçiminizi danışmanınıza göndermeniz gerekmektedir. Danışmanınız kesin kayıt yaptıktan sonra işlem tamamlanmaktadır. Son durumda, kayıt işlemi tamamlandı yazısını görmeniz ya da transkriptinize girerek 2022-2023 güz döneminde seçmiş olduğunuz dersleri görmeniz gerekmektedir.

HIZLI ERİŞİM