Avrupa Üniversiteler Kürek Şampiyonası Şampiyonu Marmara

07 - 09 Eylül 2022 tarihleri arasında İstanbul Haliç'te düzenlenen ve 17 ülkeden 72 Üniversite ve 600 sporcunun katıldığı Avrupa Üniversiteler Kürek Şampiyonasında, Marmara Üniversitesi Spor Bilimleri öğrencilerinden oluşan kürek takımımız iki birincilik ve bir ikincilik aldi.

• Erkekler Tek Çifte - 1. (Avrupa Şampiyonu) Enes GÖK
  • Dört Çifte - 1. (Avrupa Şampiyonu) Mert AVUNDUK, Enes GÖK, Serkan ERKAL, Ulaş KURT
  • İki Tek Dümencisiz - 2. (Avrupa ikincisi) Aydın İnanç ŞAHİN, Kaan Yılmaz AYDIN

Erkekler dört çifte ve hafif kilo tek çifte altin madalya alırken, büyük erkekler iki tek sınıfında ise gümüş madalya ile tamamlandı. Bu başarıyla Türkiye'nin ülke sıralamasında 2. olmasında en büyük katkıyı yapmış olmanın da haklı gururunu yaşamaktayız.

Bu başarıda pay sahibi olan tüm sporcularımızı ve takım sorumlu idarecisi Dr. Fatih SANİ, Antrenör Dr. Öğr. Üyesi Orkun PELVAN'ı kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz.