Dünya Sağlık Çalışanları ve Dostluk İçin Kulaçlar Karadeniz’de Atılacak

İstanbul Yıldızlar Yüzme Spor Kulübünün tarafından gerçekleştirilen Spor Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Dış İşleri Bakanlığı koordinasyonunda,  Sahil Güvenlik Komutanlığı, Giresun Valiliği,  Giresun Belediyesi çözüm ortaklığında gerçekleştirilecek olan, “Soçi – Giresun Açık Su Yüzme organizasyonu” tanıtım toplantısı Ankara’da Gençlik ve Spor Bakanlıģı’nda gerçekleştirildi.

Tanıtım toplantısında Spor Bakanımız Sayın Mehmet Muharrem Kasapoğlu ve Eski Ticaret Bakanımız Sayın Kürşat Tüzmen konuşmalarında organizasyonda Marmara Üniversitesi'nin bilim kurulu olarak yer almasının önemini vurguladılar.

14-20 Haziran 2021 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Soci Giresun Açık Su Yüzme Maratonu Dünya’da daha önce denenmemiş 320  kilometrelik bir yüzme maratonu olan bu  organizasyon bir dünya rekoru niteliğindedir. Marmara Üniversitesi olarak bu organizasyonun akademik yapısını oluşturduk. Spor Bilimleri Fakültesi dekanı Prof. Dr. Ali Kızılet başkanlığında oluşturulan Bilim Kurulu, Fakültemizle birlikte Üniversitemizin diğer fakültelerinden öğretim üyeleri ve öğrencilerinden oluşmaktadır. Ülkemiz adına çok önemli olan projede ortaya konacak  performansın antrenman bilimi, spor psikolojisi ve sporda  yönetim ve organizasyon alanlarında yapılacak araştırmalar uluslararası akademik literatüre çok değerli  katkılar  sağlayacağı kanaatindeyiz.