Fakültemiz Öğretim Üyesi Türk Antarktika Bilim Seferinde

Cumhurbaşkanlığı Himayesinde Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı uhdesinde Tübitak MAM Kare koordinatörlüğünde gerçekleştirilen 4. Türk Antarktika Bilim Seferi 9 şubat - 9 mart 2020 tarihleri arasında gerçekleştirildi.

TAE-4 seferine Üniversitemiz Spor Bilimleri Fakültesi Antrenörlük Eğitimi Bölümünden Dr. Öğretim Üyesi Serdar Orkun PELVAN Sefer Güvenlik Sorumlusu olarak iştirak etmiştir.

Sefer Kapsamında 15 bilimsel proje icra edilmiştir. Bu projeler içinde 3 adet GNSS (Küresel Yer Belerileme İstasyonu) 1 Adet Meteoroloji İstasyonu kurulmuş ayrıca temel bilimler kapsamında projeler icra edilmiştir. Dr. Öğretim Üyesi Serdar Orkun PELVAN  tarafından Antarktik sefer sırasında oluşan fiziki ve psikolojik yorgunluk düzeyinin belirlenmesi amacı ile çalışmalar yapılmıştır.

Kendisini kutlar, başarılarının devamının dileriz.