Fakültemiz Tarafından Başlatılan Kan Bağışı Kampanyasına Spor Camiasından Büyük Destek

Ulusal kan stoklarına katkı sağlamak için Kızılay’ın desteğinde Marmara Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Dekanlığı tarafından gerçekleştirilen, "Kan Bağışı Kampanyası" bugün başladı.

Kızılay ile Marmara Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Dekanlığı işbirliğiyle Doç. Dr. Mehmet M. Yorulmazlar ve Doç. Dr. Meral Küçük Yetgin koordinatörlüğünde gerçekleştirilen “Kan Bağışı Kampanyası” ilk gününde kan verme üniteleri, Marmara Üniversitesi Anadolu Hisarı Yerleşkesi Spor Bilimleri Fakültesi’nde saat 11.00’de hizmet vermeye başladı. Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu, Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği, Marmara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi ve Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu paydaşlığındaki sosyal sorumluluk projesi, 10 Nisan’da Anadolu yakasındaki 6 belediyenin sınırları içinde yine aynı saatlerde devam edecek. Çekmeköy Madenler Metro Durağı, Beykoz On Çeşme Meydanı, Üsküdar Mihrimah Sultan Camisi önü, Ataşehir Örnek Mahallesi Örnek Camisi önü, Kadıköy Beşiktaş İskelesi önü ve Ümraniye Çarşı durağı önünde kurulacak kan alma ünitelerinde vatandaşlar kan bağışı yapabilecek.

Pandeminin gölgesinde ulusal kan stoklarına katkı, yardımlaşma ve dayanışma duygusunu pekiştirmek için gerçekleştirilen Kan Bağışı Kampanyası'na Üst Klasman Hakemi Mete Kalkavan, teknik direktörler Giray Bulak ve Şenol Fidan da destek verdi. Ayrıca organizasyona, Marmara Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Kızılet, Siyasal Bilgiler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nail Yılmaz, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. İclal Atilla, Beykoz Belediyesi Başkan Yardımcısı Fatih Sağlam, İstanbul Büyükşehir Gençlik ve Spor Müdürü İlker Öztürk, Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu Üyesi Ahmet Erdoğan Kahramanmaraş Gençlik ve Spor İl Müdürü Cemil Boz, Amatör Spor Kulüpleri İstanbul Genel Sekreteri Asım Özdemir, Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu Asbaşkanı Atilla Aras, Okan Üniversitesi Öğr. Gör. Rıza Tayfur Özkan, Beykoz ilçesi muhtarları, spor ve sivil toplum örgütleri temsilcileri katıldı. Fakültemiz akademik personellerinin katılımlarından dolayı teşekkür ediyoruz.

Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Ali Kızılet, yola çıkış amaçlarının bir mesaj vermek olduğunu vurgulayarak, "Virüs bulaşıcı ama biz iyiliğin de bulaşıcı olduğuna inanıyoruz. Bizim amacımız, kan bağışının sınırlı olduğu bu dönemde topluma bu mesajı vermekti. Koşullar zorlu ama biz bu koşulların zorluğu içerisinde sporcu kimliğimizle mücadele etmeyi bilmeliyiz. Çok değerli katılımcılarımız da bu çabamızın karşılığını aldık diye düşünüyorum. Kan bağışı ile ilgili özellikle 65 yaş üstü vatandaşlarımız için güzel projelerimiz var. Önümüzdeki yıl öğrencilerimizle birlikte bu kan bağışı kampanyasını çok daha genişletilmiş olarak gerçekleştireceğiz. Pandemi kurallarına uyarak, yoğun bir katılımla güzel bir proje gerçekleştirdik" açıklamalarında bulundu.