III. Uluslararası Egzersiz ve Spor Psikolojisi Kongresi Yapıldı.

Daha önce 1997 yılında Mersin Üniversitesi ve 2001 yılında Ege Üniversitesi'nde yapılan Egzersiz ve Spor Psikolojisi Kongresi'nin üçüncüsü 14 yıl aradan sonra bu yıl üniversitemiz Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu'nda yapıldı. 23 Ekim 2015 tarihinde Anadoluhisarı Kampüsü'nde açılışı yapılan kongre, İstiklal Marşı ve saygı duruşunun ardından kongre başkanı sıfatıyla Beden Eğtimi Spor Yüksekokulu Müdürü Prof.Dr. Salih Pınar ve Egzersiz ve Spor Psikolojisi Derneği Başkanı Prof.Dr. Turgay Biçer'in açılış konuşmalarıyla resmen başladı.

Üç gün boyunca Türkiye'nin 25 farklı şehrinden katılımcının yer aldığı kongrede, 5 yabancı davetli konuşma, 4 davetli sempozyum, 2 atölye, 3 panel, 65 poster sunumu ve 26 sözel sunum yapıldı. Dört yabancı davetli konuşmacının katıldığı kongreyi, 91 bildirili, 199 katılımcı ve 205 öğrenci takip etti. Kongrenin kapanış oturumunda konuşan kongre Genel Sekreteri Prof.Dr. Hülya Aşçı, kongrenin hazırlık aşamalarından itibaren ortaya konulan çabayı dile getirip, kongrenin başarılı geçtiğini söyledi ve bu başarıda pay sahibi olan ekip arkadaşlarına ve kongrenin yapımına katkıda bulunan diğer kişi ve sponsor olan kurum ve kuruluşlara teşekkür etti.