Kurumiçi ve Kurumlararası Yatay Geçiş (Yurt İçi ve Yurt Dışı) Başvuruları

GENEL İŞLEMLER

Kurumiçi, kurumlararası kılavuz ve başvuru takvimine ulaşmak için tıklayınız.

Genel İşlemlere Ek Olarak:

FAKÜLTE TARAFINDAN İSTENİLEN EK GENEL BELGELER

• YGS – TYT sonuç belgesi bilgisayar çıktısı.("Sonuç Belgesi Kontrol Kodu" olmayan belgeler kabul edilmez, güncel sonuç belgesi çıktısı alınız.)
  • LYS-AYT Sonuçları (YGS-TYT ve Yerleştirme Puanları Dahil) ("Sonuç Belgesi Kontrol Kodu" olmayan belgeler kabul edilmez, güncel sonuç belgesi çıktısı alınız.)

ÖZEL YETENEK SINAVINA YÖNELİK BELGELER

• 2. sınıfa geçen öğrencilerin başvurularında 2020-2021 Özel Yetenek sınavındaki şartlar ve değerlendirmeler geçerlidir.

• (Antrenörlük Eğitimi Bölümü: TYT Puanı:200 ve en az 3 yıllık sporcu lisansı;Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği: TYT Puanı: TYT’de en düşük 400.000 inci başarı sırasına sahip olmak ve en az 2 yıllık sporcu lisansı ve Spor Yöneticiliği: TYT Puanı:240 ve en az 3 yıllık sporcu lisansı; Milli Sporcular için TYT Puanı: Antrenörlük Eğitimi: TYT puanı:180 ; Spor Yöneticiliği için 200 ,Beden Eğitimi ve Spor Eğitimi için TYT’de en düşük 700.000 inci başarı sırasına sahip olmak. Özel Yetenek Değerlendirme Sınavı, pandemi nedeniyle sadece"Sporcu Özgeçmiş" değerlendirmesi üzerinden yapılmıştır.  Özel Yetenek  Seçme ve Değerlendirme , bölümlere göre ayrı ayrı belirtilen kriterlere göre yapılacaktır.

• 3. sınıfa geçen öğrencilerin başvurularında 2019-2020 Özel Yetenek sınavındaki şartlar ve değerlendirmeler geçerlidir.

• (Antrenörlük Eğitimi Bölümü: TYT Puanı:220 ve en az 3 yıllık sporcu lisansı;Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği: TYT Puanı:260 ve en az 2 yıllık sporcu lisansı ve Spor Yöneticiliği: TYT Puanı:240 ve en az 3 yıllık sporcu lisansı; Milli Sporcular için TYT Puanı: Antrenörlük Eğitimi ve Spor Yöneticiliği için 200, Beden Eğitimi ve Spor Eğitimi için 220) Özel Yetenek Değerlendirme Sınavı, "erkekler için 1500 metre ve kadınlar için 800 metre koşu  performansı" ile "Sporcu Özgeçmiş*" değerlendirmesi olmak üzere iki aşamadan oluşmaktadır.  Özel Yetenek  Seçme ve Değerlendirme Sınavı, bölümlere göre ayrı ayrı belirtilen kriterlere göre yapılacaktır.

Sporcu özgeçmişi: Yatay geçiş için başvuran öğrencinin lisanslı olduğu spor dalının lisans yıllarını ve lisanslı olduğu spor dalında her yıl için müsabakaya katılım listelerini ifade eder.

ÖNEMLİ DUYURU

2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı güz dönemi için Kurumlar arası yatay geçiş başvurusunda bulunacak öğrencilerin Özel Yetenek Sınavına yönelik istenen belgelerini sınav günü olan 25.08.2021 tarihinde saat 10.00 da yanlarında bulundurmaları gerekmektedir. (2 VE 3.SINIFA BAŞVURANLAR)