Marmara Üniversitesi Spor Bilimleri Dergisi (MÜSBD) Açılış Kutlaması Yapıldı...

23 Mart 2016 tarihinde, Marmara Üniversitesi Spor Bilimleri Dergisi (MÜSBD) açılış törenimiz gerçekleştirildi.

Üniversitemiz Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu tarafından, uzun zamandır hazırlıkları yapılan Spor Bilimleri Dergisi yayın hayatına başlıyor. Spor Bilimleri alanındaki güncel konuları en detaylı şekilde ele alan ve araştıran yayınları okurlarına en hızlı şekilde sunmak amacıyla BESYO öğretim üyeleri ve öğrencileri yaklaşık bir yıldır çalışmalarını sürdürüyordu. Elektronik ortamda, altı aylık periyotlarla çıkacak olan uluslararası hakemli derginin yayın hayatına başlamasından dolayı BESYO konferans salonunda bir tören düzenlendi. Törende konuşan BESYO Müdürü Prof. Dr. Salih Pınar, 40 yıllık bir mazisi olan okulumuzun diğer okullara liderlik etme vasfının bir gereği olarak böyle bir dergiye olan ihtiyacı ortaya çıkardığını, bir yıllık zorlu meşakkatli ve hummalı bir çalışmanın ardından derginin yayın hayatına başladığını söyledi. Derginin editörü Prof. Dr. Güven Erdil, derginin çıkarılması sürecini, dergiye olan ihtiyacı ve bundan sonraki uygulamalar ile ilgili bilgiler verdi.