Marmara Üniversitesi Squash Takımı Türkiye Şampiyonu..

Marmara Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi’nin öğrencilerinin, Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından yapılan şampiyonalarda son dönemde elde ettiği takım ve bireysel başarıları devam ediyor.

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından organize edilen ve 30 Mart - 1 Nisan 2016 tarihleri arasında Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi'nde yapılan Türkiye Squash Şampiyonasında Spor Bilimleri Fakültesi öğrencisi Büşra Dokgöz bireysel kategoride Türkiye Şampiyonu oldu. Squash Öğretim Görevlisi Ayten Keçeci, öğrencimizin bu başarı ile okulumuzu en iyi şekilde temsil ederek altın madalya aldığını, öğrencimizin bu başarısından dolayı son derece gururlu ve mutlu olduğunu ifade etti. Uluslararası Olimpiyat Komitesi tarafından tanınan squash, raket ve topla iki oyuncu (çiftlerde dört oyuncu) tarafından oynanan bir tür raket sporudur. Kökeni 1500'lü yılların Fransa'sına dayanan bu spor, insanların eğlence amacıyla duvara top çarptırmasıyla başladı. Oyun asıl popülerliğini 1886 yılında İngiltere'de Harrow School öğrencilerinin kendi sahalarının boşalmalarını beklerken oyalanmak amacıyla duvara top atmalarıyla kazanmış ve oyun, bundan sonraki süreçte geliştirilmiştir. Oyunun ilk kortları bu okulda yapıldı ve topun doğal malzemesi kauçuk oldu.

Türkiye'de squash sporu, "Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyonu’na bağlı olarak faaliyet göstermektedir. Oynandığı saha bir tarafı açık, üstü kapalı bir küpü andırır. Zemini parke ve duvarları özel alçı veya tahtadan olan bu saha normal bir tenis sahasından daha küçük boyutlara sahiptir. Giysi ve raket bakımından tenise benzer ancak; Squash'in topu tenis topundan daha küçük boyutlara sahiptir ve kauçuktan yapılmıştır. Çapı 4 cm, ağırlığı ise 24 gramdır ve topun içerisinde bir damla sıvı bulunur.