Milli Spor Politikası Çalıştayı Başarıyla Tamamlandı

Marmara Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi ve Başakşehir Belediyesi işbirliğiyle düzenlenen “Milli Mücadelenin 100. Yılında Milli Spor Politikası Çalıştayı” 16 Aralık’ta Marmara Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleşti. 

Türkiye Cumhuriyeti Gençlik ve Spor Bakanlığı Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Halil Yunus Ersöz’ün başkanlığını yaptığı düzenleme kurulunda; Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erol Özvar, Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Salih Pınar ve Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu yer aldı. 

Çalıştayın amacı; sporu doğrudan veya dolaylı etkileyen politika ve faaliyetleri yürüten kamu, özel kurum ve kuruluşlar arasında koordinasyon ve iş birliğinin sağlanması için çalışılması, spor hizmeti faaliyetleri konusunda ihtiyaç ve sorunları belirlenmesi bu doğrultuda öneriler geliştirmek ve ulusal spor politikasını oluşturmak olarak belirlendi. 

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Salih Pınar; üniversitemizin ve Spor Bilimleri Fakültesi’nin Türk Sporuna hizmette öncü rolünün bu çalıştayla beraber sürdüğünü söyledi. Prof. Dr. Salih Pınar; sporun, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de önem kazanmaya başladığını ve sporun ülkenin kalkınmasına ve tanıtımında önemli oranda etki sağladığını belirtti. Spor yönetiminin güncellenerek yeniden ele alınması ihtiyacının zorunluluğuna vurgu yapan Prof. Dr. Pınar; ayrıca Spor Bilimleri Fakültesi’nin spor kültürünün toplumda oluşması için yaptığı çalışmalar hakkında katılımcıları bilgilendirdi. 

Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Halis Yunus Ersöz ve Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu yaptıkları konuşmalarda sporun ve milli spor politikasının önemine vurgu yaptılar.

Çalıştay kapsamında; “Spor Kültürü”, “Spor Yönetiminin Eğitimi”, “Spor ve Yerel Yönetimler”, “Spor ve Medya”, “Spor Yönetimi ve Federasyonlar” ile “Spor Yönetimi ve Bilişim” başlıklı komisyonlar oluşturuldu. Bu komisyonlarda; Türk sporunun vizyonuna ilişkin fikir paylaşımı yapıldı. Spor yöneticilerinin; uluslararası alanda yeterliğe sahip yetişmesi, spor sektörünün beklentilerini karşılayacak hale gelmesi ve istihdam sorunlarının düzeltilmesi konularında yapılabilecekler tartışıldı.

Komisyonlarda; spor kültürünün yaygınlaştırılması, spor federasyonları ve yerel yönetimlerde mevcut durum, spor medyasının yönetimdeki yeri ve günümüz yeni medya düzeni, sporda veri analizleri ve bilişim konularında hedefler oluşturularak bunlara ulaşma konusunda izlenecek yollar belirlendi. 

Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü, İstanbul Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü ve yerel yönetimlerden gelen yetkililerin yanı sıra Spor Bilimleri Fakülteleri ve Beden Eğitimi Spor Yüksekokullarında görev yapan yaklaşık 100 üst düzey spor bilimcisi ve yöneticisini ağırlandığı Milli Spor Politikası Çalıştayı; komisyon sonuç raporlarının hazırlanması ve müzakere edilmesinden sonra raporların konferans salonunda okunmasıyla sona erdi. 

HIZLI ERİŞİM