Oryantiring Takımımız Türkiye 2. 'si oldu.

Türkiye Üniversite sporları Federasyonu tarafından organize edilen ve bu sene Antalya’da yapılan Koç Spor Festivali Üniversite Oyunları Büyük Finallerine katılan üniversitemiz Oryantiring kadınlar takımı şampiyonayı ikinci bitirdi. Spor Bilimleri Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. A. Filiz ÇAMLIGÜNEY yönetiminde turnuvaya katılan Spor Bilimleri Fakültesi öğrencilerinden oluşan takımımız, sadece 43 saniyelik farkla geçilip toplamda 2 saat 4 dakika 25 saniye ile turnuvayı ikinci sırada bitirdi.

Oryantiring, harita yardımıyla yön bulmayı içeren, zamana karşı yapılan bir spor dalı. Farklı arazi koşullarında yapılabilse de genellikle ormanlık arazide yapılması tercih edilir.  Çoğu ülkede federasyonlar halinde örgütlenmiş olan Oryantiring, ülkemizde de 1970'lerden beri silahlı kuvvetlere bağlı kurumlar ve diğer kamu kurumları bünyesinde yapılmaktadır. 1999'da İstanbul ve Ankara'da halka açık Oryantiring grupları kurulmuş ve faaliyete başlamıştır. 2006 yılından beri özerk federasyon olarak örgütlenmiştir.