Spor Bilimleri Fakültesi’nde Fakülte Kurulu Seçimleri Heyecanı Yaşandı…

8 Nisan 2016 Tarihli ve 29678 Sayılı Resmî Gazete'de ilan edilen 2016/8562 karar sayılı "Bazı Yükseköğretim Kurumlarına Bağlı Olarak Fakülte, Enstitü ve Yüksekokulların Kurulması, Kapatılması ve Adlarının Değiştirilmesi Hakkında" Bakanlar Kurulu kararı gereğince Üniversitemiz Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu kapatılıp yerine kurulan üniversitemizin en genç fakültesi, Spor Bilimleri Fakültesi’nde fakülte kurulu seçimi heyecanı yaşandı.

3 Mayıs Salı günü Fakültemiz Seminer Salonu’nda yapılan seçimlerde profesör, doçent ve yardımcı doçent adaylar ayrı ayrı oy kullandı. Yapılan oylama sonucunda;

Profesör adaylar Prof. Dr. H. Birol ÇOTUK, Prof. Dr. H. Selda BEREKET YÜCEL ve Prof. Dr. Sema ALAY beş aday arasından en yüksek oyu alarak fakülte kuruluna seçildi.

Doçent adaylar da ise Doç. Dr. Nusret RAMAZANOĞLU ve Doç. Dr. Ali KIZILET en fazla oyu alıp fakülte kuruluna seçildiler.

Yardımcı doçent kontenjanında ise Yrd. Doç. Dr. Semih YILMAZ en fazla oyu alıp fakülte yönetim kurulu üyesi oldu.

Seçimlerle ilgili konuşan Kurucu Dekan Prof. Dr. Salih PINAR, üniversitemizin en genç fakültesi olan Spor Bilimleri Fakültesi’nin oluşan bu ilk kurulunun fakültemizi ileriye doğru yapacağı atılımların öncüsü olacağına olan inancını dile getirdi.