Yeni Antrenman Teknolojisi EMS Yüksekokulumuz'da...

Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulumuz yeni antrenman teknolojisi olan EMS sistemini kullanmaya başladı.

Bir Alman firması tarafından geliştirilen EMS teknolojisinin gönderdiği akımlar beynin vücuda gönderdiği sinyalleri simüle ederek eklemlere ve iskelet sistemine baskı oluşturmadan konvansiyonel yöntemlerin çok ötesinde bir kas çalışması gerçekleştiriyor.

Bu yeni teknolojinin, tesisimizde yapılan tanıtım sunumunda konuşan Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Salih PINAR, Spor Bilimleri alanında her zaman öncü ve yenilikçi olduklarını, bu teknoloji ile öğrencilerin eğitiminde fark yaratacağını ve aldıkları bu eğitim ile çalışma hayatlarında da bir adım önde olacaklarını belirtti. Bu yeni teknoloji ile EMS antrenörlerini de yetiştireceklerini belirten Pınar, yenilikçi teknolojik gelişmeleri takip edeceklerini ve uygulayacaklarını söyledi.

EMS - Electro Muscle Stimulation nedir?

Klasik antrenmanlar sırasında beyin, kasların kasılıp harekete geçmesini sağlayan elektrik sinyalleri gönderir. EMS sitemiyle beynin gönderdiği sinyallere ek olarak kaslara dışarıdan, çok daha yoğun uyarılar gönderilir. Uyarılar kaslarda kasılmaya neden olarak bütün ana kas gruplarının yanında erişilmesi en zor olan kasları bile harekete geçirir. Bu sistemle kaslar, hiçbir ağırlık kullanmadan ve eklemlere en ufak bir yüklenme olmadan çok kısa bir sürede çok daha yoğun bir şekilde çalıştırılabilir.